Про компанію

ТОВ Виробнича компанія «Біопрепарат» займається розробкою, виробництвом і реалізацією високоенергетичних, високобілкових кормів, які сприяють підвищенню ефективності відгодівлі тварин і птиці.

Які проблеми у тваринництві вирішує впровадження поглибленої гідротермічно обробленої повножирової сої?

У комбікормовій промисловості складно забезпечити відповідний енергетичний рівень для поживних сумішей з високим вмістом білка. Необхідно постійно додавати жири. Ідеальним вирішенням цього питання є використання тостованої експандованої повножирової сої, яка є одночасно джерелом енергії, білка і незамінних амінокислот. Згодовування цього корму дає можливість найбільш повно реалізувати генетичний потенціал тварин і птиці. Цю кормову добавку впроваджують як в США, так і в європейських країнах.

Соя тостована експандована повножирова - продукт, отриманий в результаті переробки соєвих бобів без відділення жирів. Є одним з найцінніших компонентів комбікормів для сільськогосподарських тварин і птахів

Соя тостована експандована повножироаї - це універсальний корм, чудове джерело повноцінного і легко засвоюваного білка, а також джерело величезної енергетичної цінності.

Використання сої тостованої експандованої повножирової підвищує рентабельність та ефективність виробництва, а саме:

  • збільшує прирости молодняку;
  • збільшує розміри яєць;
  • немає необхідності вводити додатково жири;
  • при приготуванні кормів поліпшує грануляцію;
  • і, відповідно, підвищує конкурентоспроможність продукції на ринку.

У якому тваринництві використовується продукт

Переваги сої ТЕП:

  • є висококалорійним кормом, з високим вмістом протеїну, універсальним, ідеальним для всіх видів тварин і птахів;
  • характеризується високою засвоюваністю жирів і, зокрема, жирних кислот;
  • містить велику кількість токоферолу, що додає жиру, який міститься в ній, стабільність при зберіганні. Ліпоксидаза і ліпаза - зруйновані, знешкоджуються;
  • високий вміст основних жирних кислот - лінолевої і ліноленової - 9,0 і 2,0% відповідно;
  • має високий вміст лецитину (важливого для жирового метаболізму) - 0,7%;
  • приємний запах продукції покращує поїдання;
  • має хорошу здатність до грануляції (у порівнянні з іншими компонентами, що містять масляні добавки).

Тостована експандована повножирова соя використовується для вигодовування:

Птиці

Соя тостована експандована повножирова добре засвоюється всіма видами птахів, 50% жиру, що міститься в ній, припадає на лінолеву кислоту, яка обов'язково має бути присутня в раціонах птиці. Високий вміст лінолевої кислоти особливо сприятливо позначається на збільшенні розміру яєць.

Свиней

Соя тостована експандована повножирова особливо корисна свиноматкам в останній стадії супоросності і в раціонах періоду лактації для підвищення життєздатності молодняку.

ВРХ

Введення сої тостованої експандованої повножирової в раціони м'ясної худоби і відгодовуваних бичків дає:

  • Підвищення живої маси молодняку ВРХ на 4-6%;
  • Збереження поголів'я - 1.5-2.2%

Риби
Використання сої тостованої експандованої повножирової в раціоні риб стабільно дає збільшення у вазі і зростанні. Амінокислотний склад сої тостованої експандованої повножирової за всіма показниками повністю відповідає потребам всіх видів риб, тому соя може заміняти інші більш дорогі види джерел білка.

Для виробництва комбікорму для поросят рекомендується кондиціонування під тиском зі щадним температурним режимом 110 С. Цій вимозі задовольняє обробка в експандері, а саме:

  • розщеплення крохмалю на 50%;
  • розщеплення клітковини і поліпшення засвоєння фракції клітковини;зменшення патогенних бактерій і цвілевих грибків;
  • відсутність пошкодження вітамінів і амінокислот.

Екструдування, як правило, відбувається при більш високому температурному режимі і з великим стресом для продукту. Це призводить до надлишкової обробки продукту і пов'язаним з цим пошкодженням компонентів.

Гарантії на зберігання

Без втрати якості 2,5 - 3 місяці. Це пов'язано з низькою вологістю продукту і руйнуванням в технологічному процесі ферментів ліпази і ліпоксигенази, що впливають на окислення жирів, адже повножирова соя характеризується високим вмістом амінокислот, мінеральних речовин і вітамінів. У ній повністю зберігається лецитиновий комплекс, а також високий вміст поліненасичених жирних кислот.

Чому м'ясо, вирощене на сої ТЕП, без використання ГМО, корисне?

У нашому продукті після переробки, як ви вже зрозуміли, збережені всі вітаміни, жири і білки, а також вбиті всі шкідливі речовини, які притаманні сої. І тут треба розуміти різницю: є соя, яку додають у м'ясо в процесі виготовлення ковбаси, що роблять практично всі м'ясокомбінати. А є комбікорм на основі сої. І тільки в залежності від виду її обробки вона корисна чи шкідлива для складу м'яса. Людина, яка вирощує курку чи свиню для себе або як для себе, буде використовувати наш продукт. Той же, хто в майбутнє не дивиться і не бажає вивчати продукт, що перевершує за всіма параметрами, той на якість не дивиться. Крім того, наші фахівці зможуть довести будь-якому технологу не тільки переваги нашого продукту, але і його економічну вигоду.

Яка перспектива продукту через 5 років?

У США і Європі вже більше 3-х років використовують аналогічний продукт, і попит на нього значний. Сьогодні до нас звертаються багато тваринницьких комплексів, які переживають за якісний продукт, працюють над мінімізацією хвороб худоби і хвилюються за здоров'я людей.

Ще більше інформації і повне інтерв'ю з Віталієм Буленко можна знайти на сайті журналу "Это здорово! Україна / Полтава"


Адреса:

39001 Полтавська обл., Глобинський р-н, м. Глобине, тупик Автопарковський

Режим роботи:

Пн: 10.00 - 17.00

Вт: 10.00 - 17.00

Ср: 10.00 - 17.00

Чт: 10.00 - 17.00

Пт: 10.00 - 17.00